Linux'te NTFS Diskleri Otomatik Olarak Bağlayın

Normalde, NTFS diskleri kullanmak için Linux'te diskleri elle bağlamak gerekiyor. Bu zor bir işlem olmasa da her bilgisayarı başlattığınızda tekrar tekrar elle bağlamak insanın canını bir süre sonra iyice sıkmaya başlıyor. Hele ki kendiniz bağlamayı unutup da disklerden biriyle ilgili bir işlem yapmaya kalktığınızda karşınıza hata çıkması da cabası. Diskleri otomatik olarak bağlamak için çeşitli yöntemler olsa da bence en iyi yöntem bu.

Eğer Ubuntu veya Debian tabanlı dağıtımlardan birini kullanıyorsanız, yazılım merkezinden kurabilir veya aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

 sudo apt-get install pysdm  

Eğer Arch Linux kullanıyorsanız, pysdm'nin aur pakedini şuradan bulabilirsiniz.

Pysdm'yi kullanmak için terminali açın ve aşağıdaki kodu girin. (pysdm'yi root olarak çalıştırmalısınız.) Programı kod ile çalıştırmak istemiyorsanız Menu'den Storage Device Manager'ı çalıştırabilirsiniz.

 sudo pysdm  

Şifreyi girdikten sonra pysdm açılacak. Açılan pencerede gördüğünüz gibi diskleriniz sol tarafta sda1,sad2.. şeklinde görünüyor. Her bir diskin ayarını yapmak için üzerine tıklamanız gerekiyor. Ben Linux Mint kullandığım için aşağıdaki resimler Linux Mint'te çekilmiştir.


Ayarını yapmayı istediğiniz diski seçtikten sonra Assistant butonuna tıklayın. Yeni bir pencere açılacak.



Açılan bu yeni pencerede diskleri bağlamanın dışında başka işlemleri de yapabilirsiniz. Amacınız sadece diskleri birleştirmekse hiçbir ayar yapmadan Tamam butonuna basın ve Uygula'ya tıklayın. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra disklerinizin otomatik olarak bağlandığını göreceksiniz.

Not: Ayarları yukarıdaki resime göre yapmayın. Resim örnek olarak verilmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski